Hovězí Poutine na červeným víně

Oblíbené kanadské jídlo s pořádnou porcí hovězího masa, křupavými hranolky a lahodnou sýrovou omáčkou. Hovězí poutine je ideální volbou pro milovníky vydatných jídel.

Ingredience na Poutine

Hranolky

  • 1 kg mražených nebo domácích hranolků
  • Sůl a pepř podle chuti

Na hovězí maso

  • 500 g hovězího masa (např. hovězí kližka nebo hovězí špička)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 100 ml červeného vína
  • Sůl a pepř

Na sýrovou omáčku

  • 250 g čedarového sýra
  • 200 ml smetany
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička dijonské hořčice

Příprava

Hranolky

  1. Hranolky připravte podle návodu na obalu, pokud používáte mražené, nebo si je nakrájejte a upečte v troubě dozlatova.
  2. Osolte a opepřete je podle svých preferencí.

Hovězí maso

  1. Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a orestujte do zlatova.
  2. Přidejte na kousky nakrájené hovězí maso, osolte a opepřete a opékejte, dokud maso nezíská hezkou barvu.
  3. Přilijte červené víno a duste, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne (asi 30–40 minut).

Sýrová omáčka

  1. V menším hrnci rozehřejte máslo.
  2. Přilijte smetanu a přidejte nastrouhaný čedarový sýr.
  3. Přidejte dijonskou hořčici a za stálého míchání vařte, dokud se sýr úplně nerozpustí a omáčka nezíská hladkou konzistenci.

Jak Poutine servírovat

  1. Na hluboký talíř nebo misku naservírujte čerstvě upečené hranolky.
  2. Navrch rozložte opečené hovězí maso s omáčkou.
  3. Přelijte sýrovou omáčkou, aby vše bylo pěkně pokryté a sýrové dobroty byly dobře rozteklé.
  4. Podávejte horké a posypte čerstvými bylinkami, pokud máte chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *